Een diagnose van ME bevestigen - Hersenscans

Geplaatst: 03 augustus 2020
Bijgewerkt: 2 september 2020

Waarom hersenscans?
 • Encephalomyelitis betekent: ontsteking van de hersenen en het ruggenmerg.
 • De Wereldgezondheidsorganisatie codeerde ME in 1969 als een neurologische ziekte.
 • Onderzoeksbewijs toont aan dat ME zowel structurele als functionele hersengevolgen heeft, waaronder verminderde doorbloeding van de hersenen in rust, verschillende connectiviteit tussen hersengebieden, veranderingen van het gehele hersenmetabolisme, verminderd volume grijze en witte stof, toegenomen aanwezigheid van laesies in de witte stof, toegenomen neuro-inflammatie en veranderde hersenen. functie tijdens cognitie. Zie links naar hersenonderzoek in de inleiding van "Neurale gevolgen van malaise na inspanning bij ME/cvs”.
 • De ME Internationale Consensus Primer (gebaseerd op de Internationale consensuscriteria) werd in 2012 geschreven door een groep ME-experts die samen meer dan 500 jaar ervaring hadden met myalgische encefalomyelitis. De Primer geeft aan hoe belangrijk hersenscans zijn om andere aandoeningen uit te sluiten, evenals testen die kunnen helpen bij het bevestigen van een ME-diagnose. Pagina 4 bevat informatie over SPECT-scantesten om te zoeken naar gebieden met hypoperfusie (verminderde bloedstroom) die kenmerkend zijn voor ME.
Image of Brain Imaging
ME & SPECT hersenscans begrijpen

SPECT-scans meten hoe het bloed op een bepaald moment de hersenen instroomt. De bloedstroom wordt beïnvloed door vele factoren, waaronder voeding, levensstijl, medicijnen, leeftijd en genetica. Dit is anders dan een MRI die zoekt naar eventuele afwijkingen in de structuur van de hersenen. Een andere optie om te testen is een functionele MRI (fMRI) die naar de hersenen in actie kijkt (meestal gebruikt in onderzoek) en niet beschikbaar is voor iemand met metalen implantaten. Een ander ding om te overwegen is dat een fMRI geen straling uitzendt, omdat magnetische krachten worden gebruikt om informatie te verzamelen. Bij een SPECT-scan wordt de patiënt blootgesteld aan een kleine hoeveelheid straling.

Meer informatie over SPECT-scans is te vinden in de geschriften van Dr. Hyde van de Nightingale Research Foundation. Boekje The Nightingale Research Foundation Definition of Myalgic Encephalomyelitis (ME) (2016). met informatie gepresenteerd op de IACFS/ME-conferentie Fort Lauderdale, Florida en Cornell University (2016) heeft gedetailleerde SPECT-informatie vanaf pagina 11.

Een proefschrift uit september 2019 getiteld Kwantitatieve elektro-encefalografische beoordeling van ME/cvs: ondersteuning voor een nieuw diagnostisch protocol door Andrew E Pellegrini bespreekt de bevindingen van Dr. Hyde en toonde aan dat qEEG-testen ook kunnen worden gebruikt om afwijkingen bij ME-patiënten op te sporen.

Mijn ervaring Een SPECT-scan maken

In juni 2020 nam mijn man me mee voor twee opeenvolgende SPECT-scans; een "denk" -scan op dag één en een "rustende hersen" -scan op dag 2.

Werken met CereHealth®-personeel op CereScan®, die mijn veelheid aan vragen beantwoordde, gaf me het vertrouwen dat dit de moeite waard was om de antwoorden te krijgen over de veranderingen in cognitie die ik had gezien als gevolg van het krijgen van myalgische encefalomyelitis in 1989.

Voorbereiding op de scans

Via mijn thuiscomputer werd een lange anamnese/symptoomvragenlijst afgenomen. Opties voor het invullen van de vragenlijst zijn online, pen en papier of verbaal (waar CereHealth-medewerkers de patiënt door elke vraag leiden). Het invullen van het formulier kan in meerdere zittingen.

Een cognitieve beoordeling werd uitgevoerd met behulp van mijn thuiscomputer. Dit moest in één keer worden gedaan en bestond uit verschillende soorten geheugen- en cognitieoefeningen.

OPMERKING: in het begin klinkt er een luide bel die me schokte omdat ik het niet verwachtte en ik had mijn volume te hoog ingesteld. Een verbetering van hun test zou zijn om een volumeniveautest uit te voeren om er zeker van te zijn dat het een redelijk volume heeft en een melding zodat het geluid wordt verwacht. De resultaten daarvan toonden zeer lage scores in psychomotorische snelheid, reactietijd, eenvoudige aandacht en motorische snelheid. Ook werden ondergemiddeld samengesteld geheugen en verbaal geheugen genoteerd. Die bevindingen vallen samen met mijn dagelijkse ervaring.

Kort voor vertrek naar de scans heb ik telefonisch een intakegesprek gehad. Dit omvatte ervoor zorgen dat ik wist wat ik kon verwachten en een kans om last-minute vragen te krijgen die ik had beantwoord.

De dag voor de test stopte ik met sommige medicijnen die de scans zouden verstoren en kreeg ik routinematige instructies om cafeïne, alcohol, nicotine en marihuana te vermijden.
OPMERKING: Al mijn werk met CereHealth in Colorado werd gedaan via telefoon/e-mail.

De scans ophalen

CereHealth is gevestigd in Colorado, maar heeft gecoördineerd met andere poliklinische radiologiefaciliteiten om de test volgens hun specificaties uit te voeren. Aangezien ieders reiservaring anders zal zijn, zal ik niet op die details ingaan, behalve om te zeggen dat reizen naar Florida tijdens de COVID-19-uitbraak een ontmoedigende ervaring was, maar het lab waar ik de test liet doen, deed er alles aan om iedereen veilig.

Dag 1 – Scan om 8 uur. De reistijd naar het kantoor was ongeveer 40 minuten, dus we gaven onszelf een uur om er te komen. Er werden verschillende waarschuwingen gegeven in het papierwerk dat de gebruikte radiofarmaca-injectie tijdgevoelig is en dat te laat komen op de afspraak ertoe kan leiden dat ik de test niet kan uitvoeren en dat ik moet betalen voor de radiofarmaca.

De infusie is technetium Tc99m exametazime. Ik ben zeer reactief op de meeste dingen en was bezorgd ondanks de geruststelling dat anderen geen problemen hebben gehad. Ik voelde helemaal geen reactie op deze injectie. Zoals gebruikelijk voor mij, proefde ik de zoutoplossing die werd gebruikt om de infuuslijn voor te bereiden, maar verder merkte ik helemaal geen effecten op.

DAG 1 – CONCENTRATIE – Procesdetails

 • Infuuslijn uitleggen en opzetten
 • Geef een elektronische tablet en laat de patiënt de testactiviteit starten
 • Wacht 5 minuten en injecteer Tc99M
 • Wacht 10 minuten en neem de tablet weg
 • Scan na 1 uur na injectie (scan duurt ongeveer 20 minuten)


DAG 2 – BASELINE (Hersenen in rust) – Procesdetails

 • Infuuslijn uitleggen en opzetten
 • Zet koptelefoon en oogmasker op
 • Wacht 15 minuten om Tc99M te injecteren
 • Scan na 1 uur na injectie (scan duurt ongeveer 20 minuten)


Zoals op de (eerste) foto te zien is, mocht ik tijdens de ingreep mijn mondkapje dragen. Dit lijkt in niets op een MRI. Er wordt niet gebonkt. De geluiden die ik hoorde waren dichter bij de geluiden die men zou horen bij het maken van een tandheelkundige röntgenfoto; beweging van de machine en vervolgens stilte met af en toe mechanische klikken.

Omdat ik begreep hoe belangrijk het was om niet te bewegen tijdens de scans, sprak ik met hen over mijn onwillekeurige spiertrekkingen en was blij te horen dat ze zowel een hoofdband als een lichaamsband met klittenband hadden die me zouden helpen stil te blijven. De hoofdband zat comfortabel over mijn voorhoofd en de body wrap bedekte mijn bovenlichaam met klittenband zodat het comfortabeler kon worden aangetrokken. Het was niet onaangenaam en ik voelde me veiliger wetende dat als ik een spierspasme had, het onwaarschijnlijk was dat dit de scans zou beïnvloeden. Een lichte deken zorgde ervoor dat ik het niet koud kreeg tijdens de procedure.

Hier is de lijst van alle samenwerkende klinieklocaties die CereHealth op dit moment gebruikt:

 1. Littleton, Colorado (hoofdkantoor)
 2. Sheffield, Alabama
 3. Scottsdale, Arizona
 4. Tucson, Arizona
 5. Encinitas, Californië
 6. Laguna Hills, Californië
 7. San Francisco, Californië
 8. Napels, Florida
 9. Ocoee, Florida (gebied van Orlando)
 10. Tampa, Florida
 11. Arlington Heights, Illinois (Noord-Chicago)
 12. Metairie, Louisian
 13. Monroe, New York
 14. El Paso, Texas
 15. Houston, Texas
 16. Dallas, Texas


Volgens de arts van CereHealth:

“De aangesloten klinieken van CereScan bevinden zich in gebieden waar het GE-radiofarmacon toegankelijk is. We zijn beperkt door deze toegankelijkheid en kunnen mogelijk niet samenwerken met klinieken in bepaalde staten/regio's. Onze zestien klinieken volgen de specifieke beeldvormingsprotocollen van CereScan en hun nucleair geneeskundige technologen/personeel worden opgeleid door CereScan's Chief Nuclear Medicine Technologist.”

Test resultaten

De SPECT-scans worden gelezen met CereMetrix®, een door de FDA goedgekeurde radiologietool voor SPECT-analyse. Resultaten worden binnen ongeveer 2 weken verwacht. Deze zijn naar mij gemaild via een beveiligde e-mailservice van HIPAA. Ze zijn ook naar mijn huisarts gestuurd.
Mijn resultaten: "De aard, locatie en patroon van deze afwijkingen komt voornamelijk overeen met de wetenschappelijke literatuur over traumatisch hersenletsel (TBI).

Een optie bij CereHealth na het verkrijgen van de laboratoriumresultaten is om een consult te doen dat mogelijk niet door de verzekering wordt gedekt.

De raadpleging omvatte het algemene begrip van hoe de scans werden gelezen. Er werd opgemerkt dat de interpreterende arts die de scans las vele jaren ervaring heeft en mijn geschiedenis of diagnose voorafgaand aan de lezing niet kreeg; dus blind lezen. Hij bekeek mijn medische geschiedenis na de lezing om context te geven aan de gevonden informatie. Deze radioloog heeft veel ervaring en heeft als getuige-deskundige getuigd.

Als onderdeel van het videochat-overleg leidde de clinicus me door de scans met behulp van de software die werd gebruikt om de scans te lezen, terwijl ik meeging op mijn computerscherm. Ze was in staat om afbeeldingen van de hersenen te verplaatsen en innerlijke regio's te laten zien en de gebieden te bespreken die een abnormale bloedstroom vertoonden. De interpreterende arts las de scans met 2 punten afwijking van normaal. Tijdens het consult kon de clinicus het programma aanpassen om mijn scans te zien met een afwijking van 1,65 van normaal, waardoor de abnormaliteitsgebieden werden vergroot. (2 afwijkingspunten zijn normaal voor het lezen van hersenscans.)

De bevindingen hielpen bij het verklaren van enkele van de volgende symptomen waar ik regelmatig mee te maken heb: desoriëntatie in tijd/plaats, hoofdpijn, spierpijn, verwardheid, concentratieproblemen, afleidbaarheid, desorganisatie, visuele verwerking, dieptewaarneming, moeite met het leren van nieuwe dingen, dingen verliezen, problemen met het vinden van taal/woorden, evenals geheugenproblemen op lange en korte termijn.

LET OP: Dit consult bevat geen schriftelijk verslag, dus het is belangrijk om goede aantekeningen te maken om op terug te kijken indien nodig.

CereHealth kan op uw verzoek een set afbeeldingen leveren (die ook in uw beeldvormingsrapport zijn opgenomen) en een cd met de onbewerkte gegevens. Zij kunnen de SPECT-informatie naar uw neuroloog sturen en hun clinicus kan ondersteuning bieden als ze vragen hebben.

Waarom 2 scans?

De rustscan is de normale methode en dat is de scan die wordt gebruikt om te vergelijken met een bevolkingsdatabase. De 'denk'-scan heeft geen populatiegegevens om mee te vergelijken, dus wordt alleen vergeleken met de rustscan van de patiënt.

Het volgende is een citaat van de CereHealth-clinicus: “Een normale, gezonde reactie op de concentratietaak betekent dat de bloedtoevoer naar de hersenen toeneemt wanneer deze harder werken. (Denk er zo over na: als je rent, pompt je hart sneller en stroomt er meer bloed door het hart. Hetzelfde met de hersenen, maar in plaats van te rennen, denk je).

Image of a brain scan showing blood flow in the brain.

De rustscan is de normale methode en dat is de scan die wordt gebruikt om te vergelijken met een bevolkingsdatabase. De 'denk'-scan heeft geen populatiegegevens om mee te vergelijken, dus wordt alleen vergeleken met de rustscan van de patiënt.

Het volgende is een citaat van de CereHealth-clinicus: “Een normale, gezonde reactie op de concentratietaak betekent dat de bloedtoevoer naar de hersenen toeneemt wanneer deze harder werken. (Denk er zo over na: als je rent, pompt je hart sneller en stroomt er meer bloed door het hart. Hetzelfde met de hersenen, maar in plaats van te rennen, denk je).

In gevallen waar TBI's of andere neurologische aandoeningen aanwezig zijn, zullen we eigenlijk de tegenovergestelde reactie zien, waarbij de bloedstroom in de hersenen afneemt tijdens concentratie. Kortom, hoe harder je je brein vraagt om te werken, hoe meer het wordt uitgeschakeld. Dit is een paradox (het doet het omgekeerde van wat het zou moeten doen) en de hersenen deactiveren (dwz werken minder). Deze deactivering kan afkomstig zijn van een TBI, toxische verwonding, en is een veel voorkomende bevinding bij een persoon met ADD/ADHD.”

Mijn scans lieten deze afwijking zien, zoals te zien is in deze vergelijking tussen mijn hersenen bij baseline en tijdens concentratie.

Mijn resultaten vergelijken met de IC Primer

Een deel van de raadpleging legde het verschil uit tussen Segami-software (wat wordt getoond in de IC Primer) en de CereMetrix-software. CereHealth gebruikte eerder Segami-software, zodat ze ervaring hebben om vergelijkingen te bespreken. Enkele beperkingen van Segami zijn onder meer het onvermogen om de scantechnologie te delen zodat anderen de scans kunnen beoordelen, en Segami had niet de details in het subcorticale gebied van de hersenen die Ceremetrix biedt. (Informatie over Segami uit 2018, dus dat kan sindsdien zijn veranderd.)

De bovenste foto rechts, van pagina 4 van de IC Primer, toont een wit gebied. Dat gebied is een gebrek aan informatie die mijn scans bevatten. Mijn scans vertoonden niet hetzelfde patroon van problemen met de bloedstroom als in de Primer, maar er waren wel enkele gebieden die elkaar overlapten.

“SPECT-beeldvorming kan een zogenaamde “toxische/hypoxische encefalopathie” identificeren. Dit type neurologische aandoening kan het gevolg zijn van een eenmalige blootstelling en/of chronische blootstelling aan een omgevingstoxine zoals koolmonoxide, schimmel, zware metalen, de ziekte van Lyme, HHV-6 (en andere virussen) en zelfs middelenmisbruik (alcohol, cocaïne, heroïne, enz.). Dit proces kan ook optreden na een hypoxische gebeurtenis, waarbij de hersenen geen zuurstof kregen (zoals een bijna-verdrinkingservaring, problemen met anesthesie, anafylaxie, enz.).

Een toxische/hypoxische encefalopathie in SPECT-beeldvorming wordt beschreven als een "fragmentarisch, diffuus, verspreid patroon" van verminderde bloedstroom. Bij dit type letsel kunnen bijna alle hersengebieden worden aangetast, inclusief de subcorticale structuren. In een patroon van traumatisch hersenletsel zien we zogenaamde "focale, dominante of meer specifieke" gebieden met verminderde bloedstroom. In veel gevallen heeft het letselmechanisme betrekking op waar de radioloog schade in de hersenen ziet. Een voetballer die bijvoorbeeld helm-op-helmcontact maakt en een hersenschudding/TBI heeft, kan een focaal gebied van verminderde bloedstroom in zijn voorhoofdgebied (frontale kwab) vertonen, en andere delen van de hersenen kunnen onaangetast lijken.” De bron voor deze informatie is de arts van CereHealth.

Image of brain scans per the IC Primer
Kosten

Hier is de informatie voor verzekeringen:

 • SPECT-beeldvorming valt onder radiologie
 • CPT-codes:
  • 78803 - Radiofarmaceutische lokalisatie van tumor of distributie van radiofarmaceutische middelen; tomografisch (SPECT)
  • A9521 – Technetium tc-99m exametazime, diagnostisch, per studiedosis
  • 78835 - Andere diagnostische procedures voor nucleaire geneeskunde
  • 99205 - Nieuw patiëntenkantoor of andere poliklinische diensten
  • 90889 - Andere psychiatrische diensten of procedures


CereHealth gaf aan dat één scan in rust voldoende zou moeten zijn om eventuele afwijkingen te zien die zouden kunnen helpen bij het diagnosticeren van ME. Ik vond de vergelijking tussen de twee verstrekte informatie die waardevol kan zijn. De huidige contante tarieven voor deze procedure zijn:

 • $50 Cognitieve beoordeling (computer thuis – optioneel)
 • $50 Psychiatrisch Scherm (ingevuld tijdens het intakegesprek – optioneel)
 • $2.600 1 SPECT-scan van de hersenen in rust – vergoed door een verzekering (Cerescan-medewerkers kunnen helpen onderzoeken wat er gedekt is)
 • $4.400 in totaal voor twee scans (in rust en actief) (Voor de tweede scan is mogelijk vervolgpapier nodig om een verzekering te krijgen die de kosten dekt en deze dekt deze tweede scan mogelijk niet.)
 • $150 Overleg (optioneel)
Was het het waard voor mij?

Voorafgaand aan deze test had ik nog maar één andere hersenscan, namelijk een MRI om Multiple Sclerose uit te sluiten. Op de MRI werden door de neuroloog geen bevindingen geconstateerd. Omdat ME verward kan worden met MS, is het belangrijk om vroeg in het diagnoseproces MS uit te sluiten.
Het bevestigen van een ME-diagnose is een lang proces. Het verkrijgen van deze SPECT-scanresultaten, ook al was het 30 jaar geleden sinds het begin, gaf mij en mijn medische team een beter begrip van wat er gebeurde en bevestigde dat mijn beperkingen gebaseerd waren op biologische problemen en niets te maken hadden met mijn houding.

Ik ben dankbaar dat mijn scans ook toekomstig onderzoek ten goede kunnen komen. Al vroeg in het proces was ik enthousiast om te horen dat CereHealth meerdere onderzoeken heeft uitgevoerd en heeft deelgenomen aan projecten met verschillende contractonderzoeksorganisaties. De software van CereHealth heeft de mogelijkheid om een schat aan geanonimiseerde patiëntgegevens te verzamelen om correlationele analyses uit te voeren en SPECT-beeldvormingsgegevens te kwantificeren. Hun team heeft de connecties om snel een actieve of retrospectieve studie te mobiliseren om complexe neurologische aandoeningen verder te onderzoeken. Ze moedigen patiënten aan om toestemming te geven voor het vrijgeven van hun gezondheidsinformatie in hun geanonimiseerde database, zodat deze onderzoeken kunnen worden uitgevoerd om bij te dragen aan het medische veld en om in de toekomst andere patiënten ten goede te komen. Ik heb toestemming gegeven om mijn scans beschikbaar te hebben voor toekomstig onderzoek.

Het bevestigen van een ME-diagnose is een lange weg

Een van de voordelen van de IC Primer is dat het een zaklamp is in het donkere bos waar we allemaal doorheen dwalen om antwoorden te vinden. Het gebruik van de IC Primer heeft me inzicht gegeven in de symptomen en het ziekteproces, zodat ik zeker weet dat ik de juiste diagnose heb gekregen. Het heeft me ook management- en behandelingstools gegeven om mijn kwaliteit van leven te verbeteren.

Er is niets gemakkelijks aan leven met ME, maar ervoor zorgen dat ons medisch team de meest accurate en up-to-date informatie gebruikt en de juiste tests uitvoert, kan de levenskwaliteit van degenen die met ME te maken hebben aanzienlijk verbeteren.

Colleen Steckel - Plotselinge myalgische encefalomyelitis augustus 1989
Disclaimer: ik kreeg geen korting of financieel voordeel van CereHealth. Dit is mijn persoonlijke ervaring en mag niet worden beschouwd als medisch advies.

Eerdere opmerkingen:

Geoffrey Brown – 8/7/2020 14:46:02 uur
ik heb 3 van deze scans gehad over een periode van 32 jaar - mijn vraag is of de resultaten op enig moment door uw huisarts zijn gebruikt en heeft hij/zij ze begrepen, hebben ze op enigerlei wijze geleid tot een betere behandeling. bedankt voor het gedetailleerde rapport helpt me als verwijzingstool omdat mijn kortetermijngeheugen helemaal niet bestaat
Antwoord – Colleen Steckel – 7-8-2020 17:55:09 uur
Het is voor mij nog te vroeg om te weten of deze resultaten zullen leiden tot een betere behandeling. Tot nu toe was het moeilijk om een neuroloog zover te krijgen dat hij meer deed dan een vluchtige blik om MS uit te sluiten.
Ik hoop dat dit me de informatie zal geven die ik nodig heb om een deskundige neuroloog dieper te laten kijken.

Jane Mostowitz, voorzitter, Houston CFIDS (ME/CFS) Association – 8/7/2020 17:15:13 pm
Voor Medicare, Medicaid of een combinatie van zowel Medicare als QMB moet je naar Colorado gaan om hun artsen het te laten lezen en Medicare Medicaid of combinatie om ervoor te betalen. Ze laten je op zaterdag of zondag invliegen en als ik me niet vergis dinsdag of woensdag uitvliegen. Ik heb daar het geld niet voor gehad. Terwijl ze een off-site faciliteit hebben in Houston en andere off-site locaties in het land met radiologen die de rapporten lezen en getraind door ceri-scan, hebben ze niet de kennis die de Colorado-artsen hebben. Ik wilde gewoon dat iedereen op de hoogte was. Als u ceri-scan belt, zijn ze uitstekend in het uitleggen van alles aan u in Colorado of zelfs online. Bedankt voor de uitstekende uitleg over hoe het testen werkt, je bent heel goed gesproken.
Op een gegeven moment kreeg ik te horen dat ik atrofie van de frontale kwab heb door een combinatie van ongelukken, gymnastiek, enz. Je geeft een uitstekende uitleg over wat ze doen. De off-site locaties leggen artsen niet genoeg uit. Ik heb begrepen dat ceri scan consultkosten in rekening brengt als hun artsen na de test met uw arts spreken. Je zou moeten controleren of het een paar jaar geleden is dat ik met ze heb gesproken. Ze helpen je op alle mogelijke manieren met informatie.
Antwoord – Colleen Steckel – 7-8-2020 17:58:29 uur
Ik weet niet zeker of er dingen zijn veranderd. Ik deed mijn scans in Florida (ik vond het niet prettig om naar Colorado te vliegen vanwege COVID19). Er waren wat verzekeringsvoordelen om naar Colorado te gaan, maar de reiskosten maakten die voordelen teniet.
Ik begrijp dat de persoon die mijn scans leest dezelfde persoon is die ze leest, ongeacht waar ze zijn gemaakt.
Ik weet zeker dat ieders verzekering anders is, dus het is iets om naar te kijken. CereScan was tijdens het hele proces erg behulpzaam.

Sam Houston – 8/9/2020 13:14:01 uur
Ik heb deze scan gehad en het was nuttig bij het krijgen van een handicap, aangezien mijn huisarts, fysiotherapeut en een forensisch neuropsycholoog ze accepteerden als bewijs van hersenbeschadiging. Maar prehistorische neurologen vertrouwen helaas alleen op MRI's. Deze SPECT-scans zijn meestal nuttiger voor neuropsychologen om hun bevindingen te bevestigen, evenals voor forensisch onderzoek voor rechtszaken en invaliditeitsdoeleinden. Deze scan heeft me geholpen om op een handicap te komen.
Aan de andere kant is uw uitleg van de IC-primer verwarrend voor mij. Wat is een IC-primer precies. Niemand bij Cerescan heeft me dat uitgelegd. En gebruiken ze Segami niet meer? Dat is wat ze gebruikten voor mijn scan.
Antwoord – Colleen Steckel – 8/11/2020 12:07:23 pm
De International Consensus-primer is een gids voor artsen die de diagnose, het testen, het beheer en de behandeling van myalgische encefalomyelitis uitlegt.
Het behandelt ook veel van de wetenschap die de abnormale bevindingen bij ME-patiënten verklaart. Dit is een directe link naar de primer. Op pagina i en ii staat meer uitleg over deze primer.
Ik had niet verwacht dat CereScan de IC-primer ter sprake zou brengen, aangezien het meer voor artsen is en niet specifiek voor hersenscans. Maar er staat wel hersenscaninformatie op pagina 4.
Klopt, ze gebruiken Segami niet meer. Ik geloof dat het een paar jaar geleden is dat ze Segami gebruikten en nu CereMetrix-software gebruiken.

Deana Kelley - 16-04-2021 09:44:08 uur
Hallo Colleen, je blog was boeiend. Geweldige uitleg over de afname van de bloedstroom wanneer we die het meest nodig hebben. Zal dit begrip uw gezondheidsteam helpen bij het behandelen van TBI? Ik heb een CereScan beschikbaar niet ver voor mij (Dallas). Ik denk dat wat je hebt ontdekt de verbeelding van de ME-gemeenschap ver te boven gaat. Bedankt voor je aanmoediging in alles wat je doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands
Powered by TranslatePress