Dr. Hand-out op basis van de ICP

Geplaatst: 19 februari 2021
Bijgewerkt: 02 mei 2021

A graphic of a doctor sitting in front of a laptop with the text "This doctor is using a guide to the IC Primer for diagnosing and treating Myalgic Encephalomyelitis (ME)".

De IK INTERNATIONALE CONSENSUS PRIMER (ICP) voor artsen is een waardevol hulpmiddel om samen met uw arts een diagnose en behandeling voor myalgische encefalomyelitis (ME) te krijgen. Helaas zijn maar heel weinig artsen bekend met deze belangrijke informatie.

De uitdaging

Artsen hebben beperkte tijd voor diagnose en behandeling. Voor complexe ziekten, zoals ME, zijn artsen in het nadeel. ME, als het al wordt genoemd, wordt niet voldoende behandeld op de medische school of in de voortgezette medische opleiding. Het nieuwste onderzoek dat deskundigen en patiënten helpt om ME beter te begrijpen, bereikt de gemiddelde arts niet. Dit gebrek aan goede informatie leidt ertoe dat veel artsen verouderde informatie gebruiken, waaronder schadelijke en of ineffectieve behandelingen, waaronder graduele oefentherapie en cognitieve gedragstherapie.

De situatie

In 2012 hebben deskundige clinici de ME ICP samengesteld om artsen te begeleiden bij de diagnose en behandeling van ME. Het ICP biedt informatie om de biologische afwijkingen die bij ME worden gezien beter te begrijpen en die de beste behandelpraktijken helpen begeleiden. Sommige patiënten vinden meelevende artsen bereid om de informatie in het ICP te gebruiken om beter voor hun ME-patiënten te zorgen. Helaas zijn de meeste artsen niet op de hoogte van wat de ICP te bieden heeft.

Een weg vooruit

Het team van vrijwilligers van ME International kwam samen om een informatieblad van twee pagina's te maken dat artsen kennis laat maken met de waarde van het ICP.

Het doel was om een gemakkelijk leesbaar informatieblad te maken om artsen te helpen beter voor ME-patiënten te zorgen.

Het resultaat is een hand-out voor artsen met de titel:
EEN HANDLEIDING VOOR ARTS VOOR DE DIAGNOSE EN BEHANDELING VAN MYALGISCHE ENCEFALOMYELITIS (ME)

Er zijn drie (3) versies:

  1. kleur versie met hyperlinks.
  2. in het Nederlands - Nederlands
  3. en Spaans – Spaans
Feedback gewaardeerd

Laat het ons weten als dit document u heeft geholpen bij een van de volgende zaken:

  1. Hielp je MIJ beter te begrijpen
  2. Stelt u in staat om betere professionele zorg te zoeken
  3. Verbeterde uw relatie met uw arts
  4. Leidde tot meer laboratoriumtesten
  5. Leidde tot een betere behandeling
Daarnaast

Dank aan Dr. Nigel Speight voor de krachtige boodschap aan artsen in het laatste citaat op deze hand-out voor artsen.

Dr. Speight is een kinderarts uit het noordoosten van het VK (Durham) met een langdurige speciale interesse in ME bij kinderen. Hij is de medisch/pediatrisch adviseur van verschillende liefdadigheidsinstellingen in het VK, waaronder de ME Association, de TYMES Trust en de 25%-groep. Hij heeft een casusrapport geschreven, Severe ME in Children, dat te vinden is op de Ernstige ME-pagina op onze website en Dr. Speight was co-auteur van de International Consensus Criteria for ME en de Pediatric Primer.

Vorige opmerkingen

Dr. James W. - 9-3-2021 13:37:34 uur
Jij en je team hebben fantastisch werk geleverd met de nieuwe flyer! Het lijkt goed georganiseerd en samenhangend te zijn en bevat een groot aantal belangrijke punten op een ordelijke manier. Ik denk dat het heel nuttig zal blijken te zijn voor artsen in het hele land! Goed gedaan! - Jim W., gepensioneerd chirurg, Estes Park, CO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *