#MyalgicE-video's - Criteria begrijpen

Geplaatst: 06 mei 2020
Bijgewerkt: 30 mei 2020

Image of video thumbnails

ME International heeft onlangs zijn eerste video uitgebracht, getiteld "Myalgic Encephalomyelitis – Understanding Diagnosis" op onze Youtube kanaal.

Klik HIER voor de LANGE versie – Vertaling
Klik HIER voor de KORTE versie – Vertaling

Onderwerpen zijn onder andere:

  • Wat is myalgische encefalomyelitis?
  • IK: De geleefde ervaring
  • Hoe verhoudt ME zich tot CVS?
  • Een ME-diagnose krijgen
  • Bevestiging van een diagnose van ME
  • Wat is er nodig?, en
  • Hoe de levenskwaliteit van ME-patiënten te verbeteren

Sinds de erkenning en etikettering van ME door Dr. Ramsay in de jaren vijftig zijn er veel verschillende ziektebeschrijvingen gemaakt. Verschillende criteria breidden later de patiëntenpopulatie uit tot veel patiënten die niet voldeden aan de oorspronkelijke beschrijving.

In 2011 heeft een groep experts met meer dan 500 jaar gecombineerde ervaring een consensuscriterium opgesteld dat bekend staat als de International Consensus Criteria (#MEICC). ME-International ondersteunt de acceptatie van de #MEICC en de International Consensus Primer for ME (#MEIICPrimer), een uitgebreide handleiding voor artsen.

We zijn er sterk van overtuigd dat de goedkeuring van de #MEICC ervoor zal zorgen dat het onderzoek gericht is op de afzonderlijke ME-patiëntenpopulatie zonder patiënten op te nemen die vallen in de bredere categorie die bekend staat als ME/CVS-SEID of CFS-Fukuda.

Deze video's bespreken de geschiedenis van ME, de geleefde ervaring, inclusief de herkenning van de meest ernstige patiënten, een volledige beschrijving van hoe een diagnose gesteld kan worden met behulp van de Internationale Consensuscriteria en de uitdagingen van het krijgen van een diagnose. Een goede diagnose is essentieel voor patiënten om de juiste behandeling te krijgen.

ME-International is van mening dat de wereldwijde acceptatie van de #MEICC voor diagnose en behandeling de snelste manier is om de levenskwaliteit van mensen met ME te verbeteren.
Informatie mag niet worden beschouwd als medisch advies.

https://www.ME-International.org
https://www.meadvocacy.org/resources
https://www.cdc.gov/me-cfs/symptoms-diagnosis/symptoms.html
ME Internationale consensuscriteria (2011)
ME Internationale Consensus Primer (2012): (Engels) Om de Primer in andere talen te zien, zie onze IC Primer-pagina.

Gelieve te tekenen de #PwME4ICC-petitie op Change.org op https://www.change.org/p/the-us-department-of-health-and-human-services-cdc-adopt-the-distinct-disease-myalgic-encephalomyelitis-me-as-defined-by-icc-now

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands
Powered by TranslatePress